10. 12. 2018. NAZAD

Radionica tipografskih pisama/ Lettering Workshop

Radionicu vodi grafički dizajner Aleksander "Stan" Šimanov iz Rusije. Alexander Shimanov je frilens grafički dizajner, dizajner tipografskih pisama, kao i crtač grafita.

Pored brendiranja i veb dizajna, dizajn odeće i tipografskih pisama njegova su specijalnost. Večita zelja da iz tipografije i grafita izvuče sve što može Aleksandera pretvara u multidisciplinarnog umetnika i dizajnera. Radio je za klijente širom zemlje, neki od njih su Lonsdale, Sullen, Lada automobil, pa čak i za Vladu Ruske Federacije.


Šimanov će učesnicima/cama govoriti o tome sta je to tipografija, kako raditi njen dizajn, kao i o istoriji ćirilice, savremenim naučnim teorijama istorije ćirilice i dizajnerskim aspektima rada sa ćiriličnim slovima. Nakon teorijskog dela, učesnici/ce, imaće i praktičan deo te je neophodno da svi polaznici/ce imaju predznanje i iskustvo iz oblasti grafičkog dizajna.

Radionica se naplaćuje 60 EUR po učesniku i sav neophodan materijal ulazi u cenu.
Za prijavu je potrebno da pošaljete svoje ime i prezime, kao i kontakt telefon na e-mail: papergirl.beograd@gmail.com. Broj mesta je ograničen.


Za sva pitanja možete nam se obratiti na e-mail adresu: papergirl.beograd@gmail.com kao i telefonom na broj: 064/2523599

više o umetniku i njegovom radu ---> https://www.behance.net/shimanov