Kakve ženske - izložba stilova, radova i žena Sonje Bajić

10. 12. 2018. NAZAD

Kakve ženske - izložba stilova, radova i žena Sonje Bajić

Kakva ženske! Priče o ženama koje su bile progresivne kada to nije bilo moderno“ I to o ženama o kojima se uglavnom ne zna mnogo, a koje su u vremenu u kojem su živele pokušavale da utiču na društvo za opšte dobro.

Povodom ovogodišnjeg izlaska dve knjige Sonje Bajić (What My Girlfriends Told Me / September Publishing, London i Kakva Ženska / Kreativni Centar, Beograd) na izložbi "Kakve Ženske" predstavili smo vam radove koji su učestvovali u procesu stvaranja i inspirisali da ove knjige nastanu kao i originalne radove stvarane kao sadržaj za knjige. Prikazani su akvareli, crteži i vezovi. Izložba pokazuje više prepoznatljivih Sonjinih stilova za koje smo sigurni smo da će vam makar malo razvedriti jesenje popodne!

 

Sonja Bajić je ilustratorka koja se bavi vizuelnim pripovedanjem kroz ilustracije priča, događaja i misli i crtanjem personalizovanih geografskih karti. Sonja veruje u bolje sutra i brufen i živi u Parizu. Bila je na Ajfelovom tornju preko 800 puta. Online je možete naći na: sonjabajic.com