Izložba ''PUPA'' multidisciplinarne umetnice iz Južne Afrike

08. 10. 2018. NAZAD

Izložba ''PUPA'' multidisciplinarne umetnice iz Južne Afrike

Izložba Pupa predstavlja buđenje žene kroz svojevrsni pubertet odraslih i udubljivanje u ideju večitog odrastanja.

Mandy September je multidisciplinarna umetnica iz Južne Afrike koja trenutno živi u Beogradu. Njen rad na ilustracijama istražuje ženske obrasce, iskustva, kao i lične priče i njeno multikulturalno poreklo. Sve ovo ona često kombinuje sa pisanjem i poezijom koju kasnije prilagođava tekstovima i muzici za svoj noviji projekat, Kinndom.

Mandy se smatra srećnom što je pronašla ova tri medija pomoću kojih sebe izražava, i oni predstavljaju različite delove nje koji postoje zasebno, ali se lako i prepliću. Njeni rani radovi - započeti kao grube ideje, zapisi u dnevnicima ili poezija beležena gde god stigne - često su bili načini da istraži osećanja i proživljena iskustva.

Studije modnog dizajna u Južnoj Africi su je po prvi put usmerile na crtanje, da bi ono potom postalo njen poziv. Pevanje je bilo deo njenog života od detinjstva; sa samo 7 godina je počela da peva u crkvenim i gospel horovima. Kroz različite medije ona pronalazi način da pusti glas žene istražujući teme osnaživanja, karakteristike društva, zlostavljanja, materinstva, dubokih emocija… Izložba Pupa predstavlja buđenje žene kroz svojevrsni pubertet odraslih i udubljivanje u ideju večitog odrastanja. Ove teme će izložba, takođe, obrađivati multidisciplinarno, kroz pisanje, ilustracije i muziku.