Izložba fotografija Olivere Inđić

Marinizmi*

29. 09. 2018. NAZAD

Izložba fotografija Olivere Inđić

U Galeriji Papergirl otvorena je izložba fotografija umetnice Olivere Inđić, pod nazivom „Marinizmi“. Ne propustite priliku da pogledate seriju analognih fotografija koje će vas odvesti u prozračne morske prizore.

Izložba fotografija Marinizmi* otvori će vam poglede u plavetnilo, prostranstvo, i odvesti u spokojnu šetnju koja priziva zvuke talasa i vetra, mirise i boje nekih dalekih obala.

Putnica i umetnica Olivera Inđić diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti. Bavi se pedagoškim radom. Samostalna je umetnica i članica ULUS-a. Radila je kao fotograf za Media Max magazin, objavljivala u Politici, organizovala likovne i pozorišne radionice u Beogradu, Velikoj Hoči, Nitri, Ljubljani, Mardinu, Bugarskoj, Italiji. Osnivač je organizacije "Murals without borders".

Izvodila je murale u Italiji, Turskoj i Srbiji. Izlagala je desetak puta samostalno, crteže i fotografije, i učestvovala na stotinak kolektivnih izložbi u Srbiji, Crnoj Gori, Italiji, Austriji, Belgiji, Poljskoj, Turskoj, Japanu, Hrvatskoj, Bosni, Francuskoj, Nemačkoj, Engleskoj.