Balkan Girl Power - radionice fotografije za devojke

06. 09. 2018. NAZAD

Balkan Girl Power - radionice fotografije za devojke

Balkan Girl Power okuplja 100 mladih devojaka iz 5 krajeva našeg regiona koje žele da nauče više o fotografiji i kreativno izraze kako vide budućnost, društvo u kome vlada ravnopravnost i svoju ulogu u njemu.

Radionice namenjene devojkama iz Srbije, uz mentorsku podršku iskusnih fotografkinja, FEMIX organizacija organizovala je 1. i 2. septembra 2018. u Papergirl Galeriji Hub u Beogradu. 

Dvadeset devojaka iz cele zemlje koje imaju 18-26 godina učile su o fotografskim tehnikama, kako da svoje ideje prenesu kroz format fotografije, i na koji način umetnost može da doprinese stvaranju boljeg društva. Mentorke koje su radile sa učesnicama su fotografkinje Marija Đoković i Tamara Zidar. 

Nakon završetka radionica, učesnice će u svojim sredinama aktivno fotografisati i raditi na idejama koje su tokom radionica razvile u okviru teme uloge devojaka u društvu. Putem Balkan Girl Power online platforme objavljivaće svoje fotografije, komunicirati sa drugim učesnicama i mentorkama, i unaprediti radove uz savete afirmisane londonske fotografkinje Lale Meredith Vule

Najboljih 25 fotografija devojaka sa celog Balkana biće uključeno u izložbu koja će biti otvorena u decembru u Tirani. Devojke iz Srbije čije fotografije budu odabrane učestvovaće u otvaranju izložbe i master klasu Lale Meredith Vule.